Katharina Deutsch

Integrative Lifestyle Medicine
Praktijk voor Integrale geneeskunde, Natuurgeneeskunde en Orthomoleculaire geneeskunde (PNI) te Amsterdam

Katharina Deutsch, Arts

BIG nr: 69 052520401
(= PLATO eis)
AGBcode praktijk: 84-055103
AGBcode arts: 84-023877
AVIG lid nummer: 976

Adres:

Schalk Burgerstraat 17,
1092 JW Amsterdam
M 06 513 10 408

Speciale info over Lyme

 

Praktijkinformatie Kathrin Deutsch integrale geneeskunde

 
Wie ben ik?

Geboren en getogen in Hong Kong (1964), was ik van jongs af aan blootgesteld aan een multiculturele omgeving, thuis en op school.

Op mijn 18e vertrok ik naar Engeland om geneeskunde te studeren. Ik volgde een reguliere artsen opleiding (tot 1987) bij de Universiteit van Liverpool.

Vervolgens werkte ik in meerdere ziekenhuizen in Chester en Shrewsbury, op de afdelingen Chirurgie, Interne, Gynaecologie, Kindergeneeskunde, KNO,Psychiatrie, en Orthopedie.

In 1991 haalde ik mijn huisartsen diploma. Tijdens deze studie heb ik tevens een praktijkonderzoek gedaan naar de emotionele aspecten van chronische vermoeidheid.

Ik werkte als huisarts in Plymouth, Hong Kong en in Bussum. Sinds 2000 woon ik met mijn man en 3 kinderen in Nederland.

In 2006 stopte ik als huisarts en startte ik mijn praktijk voor integrale geneeswijzen, omdat dit mijn passie is en ik hierin geloof.

Hierna volgde ik een opleiding in Acupunctuur (Hong Kong), orthomoleculaire geneeskunde (PNI 1 en 2 in NL) en de natuurgeneeskunde (NL).

Toxische belasting

Aan het begin van mijn studie raakte ik steeds meer geïnteresseerd in de verschillende aspecten van gezondheid en ziekte. Waarom zou iemand op een bepaald moment in zijn leven ziek worden en lijden?

Zijn er wellicht onuitgesproken emoties in het spel of een bepaalde overtuiging? Zijn er toxische belastingen of is er een bacteriële belasting? Welke factoren speelden mee waardoor deze persoon uit balans is geraakt?

Balans

Ik geniet van het contact met mensen, van het luisteren en vragen stellen. Ik word geboeid door levens verhalen, en leg verbanden tussen het heden en verleden.

Er zijn veel behandelopties mogelijk: vanuit de voeding, Chinese geneeskunde, Ayurveda, westerse kruiden, orthomoleculaire geneeskunde en psychologie. Ik houd mij dagelijks bezig met de nieuwste ontwikkelingen en wetenschappelijke onderzoeken op deze terreinen. Ik bekijk nauwkeurig wat de beste optie is voor een individu, want dit is voor iedereen anders. Mijn wens en doel is om mensen te helpen weer in balans te komen en het eigen zelf genezende vermogen te optimaliseren.

Sinds 1994 ben ik intensief bezig met gezonde voeding en heb ik mij verdiept in allerlei stromingen van de Ayurveda tot Macrobiotische voeding. Gezonde voeding staat centraal voor mij en mijn gezin.

Ik ben geïnspireerd door kunst (met name beeldhouwen), muziek, yoga en mediatie (Vipassana)

Ik volg maandelijkse nascholingen zowel in de reguliere als de complementaire geneeskunde en zit daarnaast in werkgroepen voor collegiaal overleg.

 

 

Recepten

Spinazie soep
  • 1 ui 

  • 1 kleine zoete aardappel

  • Bouillion blokje

  • 400 – 500g verse spinazie. Stengels kunnen blijven. 

  • Vers geraspte nootmuskaat

  • Verse peterselie met stengels

  • (Geiten) crème fraiche

  • Ongeveer 800ml water (meer of minder naar wens)

De ui in olijfolie of kokos olie licht verhitten totdat de ui doorzichtbaar is

De zoete aardappel en knoflook toevoegen met een half kopje water. 5 minuten laten smorren. Kokend water toevoegen (+/-800ml) met de spinazie en bouillon

Aan de kook brengen en ongeveer 4-5 minuten koken totdat de spinazie slinkt.

Peterselie, crème fraiche en nootmuskaat toevoegen en zout/peper naar wens

Pureren.